Bioscoop Veghel

Bioscoop in Veghel? Vind onderstaand een bioscoop in Veghel.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

industry veghel

industry veghel is een bioscoop in veghel.

Bioscoop Veghel

Vind eenvoudig een bioscoop in Veghel dankzij Bioscopen.net, hét bioscopenplatform van Nederland! Bovenstaand ziet u alle resultaten. U kunt hier een bioscoop in Veghel selecteren. Vervolgens ziet u informatie over bijvoorbeeld de bereikbaarheid, contactgegevens, algemene informatie, openingstijden, tarieven en nog veel meer!

Op Bioscopen.net vindt u alle informatie over bijna alle bioscopen in heel Nederland (zoals over een bioscoop in Veghel). Zo kunt u informatie vinden over bioscopen in de grote steden zoals Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en nog veel meer steden in heel Nederland! Onderstaand kunt u een plaats naar wens selecteren, u ziet vervolgens alle bioscopen in deze plaats op een rij. Tevens kunt u eenvoudig een bijpassend restaurant vinden bij een bioscoop. Zo maakt u uw uitje helemaal compleet.

Bioscoop Veghel? Vind onderstaand andere bioscopen in verschillende plaatsen

Bioscoop in Veghel, wat houdt het in?

Bioscopen (zoals Bioscoop Veghel) zijn er in alle soorten en maten. Commerciële bioscopen hebben commerciële doeleinden. Zij richten zich daarom veelal op ‘grote’, populaire titels, bijvoorbeeld bekende Hollywood-films. Het zijn vaak bioscopen met veel zalen met een grote capaciteit. Zo kunnen zij veel mensen tegelijk bedienen. Filmtheaters en filmhuizen tonen vaa kleinere, kunstzinnige films. Deze films hebben een minder grote doelgroep en zijn daarom commercieel minder interessant. Onder ‘kleine filmhuizen / filmtheaters’ worden de bioscopen zonder weekprogramma verstaan. 

Een bioscoop is een publieke uitgaansgelegenheid die speciaal is gemaakt voor het bekijken van films. Het aantal bezoekers dat in een bioscoop naar de film kan, hangt af van het aantal zalen in de bioscoop en het aantal zitplaatsen per zaal. Nieuwere bioscopen, met name in grotere steden, beschikken over het algemeen over een groter aantal zalen. Oudere bioscopen hebben een kleiner aantal zalen zodat er minder films tegelijk kunnen worden vertoond. Bij de moderne bioscopen wordt een verschil gemaakt tussen een cityplex (tot 7 zalen), een multiplex (tot 14 zalen) en een megaplex (14 of meer zalen). De verschillende zalen in een bioscoop hebben meestal een verschillend aantal zitplaatsen.

De inrichting van een bioscoop (bioscoop Veghel)?

Een bioscoop is qua inrichting te vergelijken met een theater. Dit bestaat over het algemeen uit een zaal met rijen stoelen en een foyer met daaraan grenzende kassa’s, eet- en drinkfaciliteiten en toiletten. Meestal bevinden zich nabij de bioscoop andere uitgaansgelegenheden, zoals een café of restaurant. Er zijn theaters die in een bioscoop kunnen transformeren door er een scherm naar beneden te laten waarop een projector wordt gericht. Dit kan een permanente situatie zijn, maar ook een tijdelijke, bijvoorbeeld als films worden vertoond met een vergelijkbaar publiek als normaal gesproken het theater bezoekt. 

Het is ook een handige oplossing in steden die alleen over theaters beschikken en dan ook films willen tonen. Dit kan dan gewoon in het theater, zodat dan geen aparte bioscoop hoeft te worden gebouwd. Traditionele bioscoopzalen beschikken vaak over een balkon, een hoger gelegen verdieping, en loges aan de zijwanden. Hier zijn de zitplaatsen meestal groter, zachter en comfortabeler en hier moet vaak een hogere toegangsprijs voor worden betaald.

Prijzen en toegang bij een bioscoop (bioscoop Veghel)?

Bezoekers moeten in de meeste gevallen een kaartje kopen dat hen toegang geeft tot de bioscoop. Afhankelijk van de bioscoop, mogen bezoekers hun plaats zelf uitzoeken, of wordt op het toegangsbewijs aangeven welke stoel de bezoeker gedurende de film tot zijn beschikking heeft. In het laatste geval heeft de bioscoop vaak ouvreuses en plaatsaanwijzers in dienst, medewerkers die de bioscoopbezoekers hun plaats wijzen. Daarnaast kan bij de kassa op een computerscherm worden afgelezen welke plaatsen al bezet zijn, zodat vastgesteld kan worden welke plaatsen vrij zijn. Dit is ook te zien op de site van de bioscoop, zodat mensen die online willen reserveren kunnen zien welke plekken nog vrij zijn.

Filmprogramma van een bioscoop?

In Nederland loopt het wekelijkse bioscoopprogramma van donderdag t/m woensdag. Gevolg is dat nieuwe films gewoonlijk op een donderdag in première gaan. Soms gebeurt dit op woensdag. Voor zover er voorpremières zijn vinden die meestal op zaterdagnacht plaats. Verder zijn er, zonder aankondiging welke film wordt gedraaid, de sneakpreviews.

Het bioscoopprogramma wordt vaak in de nacht van maandag op dinsdag voor de nieuwe filmweek op internet bekendgemaakt. Dit gebeurt niet eerder, omdat het van het aantal bezoekers afhangt of een film in de nieuwe week wederom geprogrammeerd wordt.

Aantal bioscopen in Nederland?

Nederland heeft 137 reguliere bioscopen (2008). Vrij veel bioscopen zijn onderdeel van een keten. Cineville is een samenwerkingsverband van een aantal bioscopen.

De grootste bioscoopketens in Nederland zijn Pathé, Vue en Kinepolis. De grootste bioscoopketens in België zijn Kinepolis, UGC, Utopolis en Euroscoop. Laatstgenoemde heeft ook in Nederland een aantal vestigingen. Kinepolis in Brussel was in 1988 een van de eerste megaplexbioscopen ter wereld met 25 zalen en 7500 stoelen.

Het grootste scherm in Nederland heeft zaal 1 van de Vuebioscoop in Kerkrade met 12 x 24 meter. Deze bioscoop wordt direct gevolgd door het scherm van 10,9 x 26 meter in zaal 12 van Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht. De driveinbioscoop in Landgraaf (1979 – 2001) had een nog groter scherm: 12 × 28 meter. Pathé Arnhem heeft het grootste IMAX-scherm van Nederland. Het scherm heeft een afmeting van 21 x 12 meter.

Pathé Arena is met 3250 stoelen verdeeld over 14 zalen de grootste bioscoop van Nederland, gevolgd door Kinepolis Jaarbeurs met 3200 stoelen. De grootste bioscoopzaal van Nederland is te vinden in CineMec te Ede met 1030 stoelen in de ExpoTheater zaal.

*Bovenstaande informatie is niet per se van toepassing op een bioscoop in Veghel. De informatie schetst een algemene indruk van bioscopen in heel Nederland.